06.08.2020 | 12:16 | 24°C | (1 BF) | 1019 hPa | zonnig

Op een stralende dag, prachtig grijze lucht en een fantastische temperatuur van 12 graden zijn de mannen van 2, het seizoen gestart.

8 man uit Gouda vertrokken, Martin, Marinus en Robert gingen rechtstreeks.
Eenmaal in de auto onderweg kwam een alarmerend sms je binnen bij de captain van Robert. Om 9.45 uur tekste hij , dat ie zijn schoenen vergeten was en terug naar huis moest keren( Naar Lepelstraat?)
Gelukkig heeft ie een snelle auto en was hij rond 11.30 uur in Amstelveen ( hulde)

Na een verloren toss ( vertel eens iets nieuws) werden wij veroordeeld tot batten.
Op een kersvers aangelegde pitch met een cocosmat was de bounce van de bal , voor zover die er was zeer moeilijk in te schatten.
Sander en Frederik kweten zich echter behoorlijk goed van hun taak en de runs kwamen redelijk snel op het bord.
In de 9 e over vond de umpire het noodzakelijk om Sander weg te vingeren voor LBW, terwijl ie hem gespeeld had ( zei hij)
Martin ging in , als nr 3. Na een keiharde 2 van hem ( sla eens door joh) volgde de umpire aan de andere kant het goede voorbeeld en gaf ook hem LBW ( of was ie outside legstump?)
Jan Willem dan maar als nr 4 voor de runs. Dat lukte erg goed totdat hij, zoals ie zelf zei, vergat om door te slaan en gevangen ging.
Marinus was de volgende. Onze buitenlander ( OLD ZEALAND) was nog een beetje roestig en ook voor hem was het te snel afgelopen.
Fred was de volgende LBW er. Ernst was next, gevolgd door John, die ouwerwets zijn wicket weggaf.
Robert, met een mooie innings hield onze hoop nog een beetje levend maar nadat Eric, Ian ( wel een knalharde 4 !) en Jurgen te snel weg moesten bleef de teller op 143 staan.

Een verdedigbaar totaal op deze pitch en met onze aanval.
De pitch bleek toch wel een stuk opgedroogd te zijn want onze bowlers kregen wel wat bounce.
Tenminste als ie op de mat kwam, want daar hadden sommige bowlers nog een beetje moeite mee.
Afgesproken was om de vangkansen te benutten……………………………… nou dat is niet gelukt zeg maar !
En ja het aloude gezegde, catches win matches, bleek deze wedstrijd weer eens een waarheid als een koe.

Geknokt als echte Olympianen werd ons totaal gepasseerd voor 9 !!!!!!! ( goh, vaker gebeurd?)

Sander bedankt voor het meespelen en op naar Bloemendaal.

PS. Misschien wat vaker trainen?