27.11.2020 | 20:51 | 6°C |ONO (2 BF) | 1019 hPa | voornamelijk bewolkt

Na het succes van de afgelopen Zami wedstrijd op 5 juni moest het eerste team van Olympia naar HBS toe. HBS had twee punten uit drie wedstrijden dus een belangrijke wedstrijd voor de Olympianen en een grote mogelijkheid om hier punten te pakken. Na het tactisch verliezen van de toss door de captain werd zijn plan in werking gesteld om toch eerst te gaan batten.

Doordat regen voorspeld werd begon HBS slim met een spinner aan de andere kant, dit bleek zeer effectief te zijn met de nieuwe bal. P. Gorlee pakte snel twee wickets van de beide openers S. Geenevasen (5) en M. Khan (12). Niet snel daarna viel no. 3 batsman S. Holiday (2). W. van Huut (17) en captain N. Fundter (43) moesten toen snel iets doen en begonnen aan het opbouwen van innings. Toen uiteindelijk W. van Huut iets te snel zijn voeten had gebruikt slicede hij uiteindelijk de bal de lucht in voor een simpele vang op mid-off. Vicecaptain K. Segaar (22) en captain N. Fundter hebben toen een partnership van 75 voor het vijfde wicket gemaakt om Olympia toch wat lucht te geven. Uiteindelijk vielen ook deze beiden mannen na een beheerste maar met toch redelijk tempo gemaakt partnership. Q. Eadie (2) kon jammerlijk niks toevoegen aan het gemaakte partnership, toen begon een zware taak voor de tail-enders van Olympia.
Maar toen donkere wolken zich leken te vormen boven Olympia vormden donkere wolken boven HBS en regen had het spel stil gelegd. Na de lunch was de wedstrijd gereduceerd tot 44 overs. Met nog 3.5 overs te spelen in de batting-innings van Olympia lag de zware taak aan A. Felix (9*) en F. Cazius (13*) om nog wat runs binnen te halen zodat de bowling van Olympia een vechtende kans had. Uiteindelijk is in 3.5 overs nog 20 runs gemaakt door deze dappere Olympianen om een totaal van 164 te verdedigen op het wat langzamere maar nog steeds snelle veld van HBS.
Na een fantastisch geïnspireerde openings spell van S. Geenevasen (23-9-1) en S. Logathasan (36-3-9) stond HBS al snel op 58/5 met nog 35 overs te gaan. De mannen van Olympia waren scherp, snel en zeer aanwezig in het veld. Een fantastische run-out wat Olympia het vierde wicket gaf via captain N. Fundter hielp de stemming in het veld van de Olympianen. Openingsbatsmen van HBS T. De Geus (22) wilde met een snelle single de strike pakken en het verlies van HBS te beperken, N. Fundter zorgde ervoor dat de batsmen “short of his ground” was en een mogelijke overwinning begon steeds meer voor de hand te liggen. Snel werden W. van Huut (44-8.5-1) en Q. Eadie (32-8-1) aangezet om de boel uit te gooien met een stand van 58/5, maar de batsmen 6 en 7 bleven staan en begonnen langzamerhand runs te maken. Motregen tussendoor maakte het extra spannend of uiteindelijk resultaat behaald zou worden maar wonder boven wonder bleef het droog genoeg om deze ultraspannende wedstrijd en resultaat te geven. Een uiteindelijk partnership aan HBS kant van D. Risselada (60) en S. Iqbal (27) werd Olympia te veel. Olympia dat zich spannend terug vocht met goede bowlerij van Q. Eadie, W. van Huut en M. Khan (16-5-2) en zeer geïnspeerd fielding rondom deze bowlerij. Nog vier wickets werden genomen door de Olympianen maar HBS moest zeven runs maken in de laatste over waarbij Olympia nog één wicket nodig had. De uiteindelijke batsmen 10 en 11 hebben dit gedaan op de één na laatste bal voor HBS waarna Olympia met onnodig hangende hoofden terugliep om deze wedstrijd te vergeten.
Positieve acties kunnen hieruit worden gehaald is het extra zuinige bowlen van de bowlers van Olympia (14 extra’s), het vasthouden van twee lastige kansen in de slips door W. van Huut, een fantastische run-out van N. Fundter maar het mooiste van alles is was de uitspraak van vice-captain K. Segaar: we vochten als één team waar iedereen trots op kan zijn.