27.11.2020 | 20:52 | 6°C |ONO (2 BF) | 1019 hPa | voornamelijk bewolkt

Na het slechte batten van vorige week (72 a.o) verbeterde Olympia 2 zich in de wedstrijd tegen Rhoon. Na 40 overs stonden er 187 runs op het bord met een verlies van 7 wickets.

Helaas was dit niet genoeg voor de overwinning. Rhoon had namelijk in hun batting-innings al 226  all-out runs bij elkaar geslagen. Dus waar vorige week het bowlen nagenoeg perfect was, bleef het dat nu iets achter bij de verwachtingen. Vooral Mr. Extra had een veel te groot aandeel in het totaal. Met 50 was hij wederom topscoorder. Desondanks werden er wel weer 10 wickets gepakt. Mark McCormacj (10-3-49) en Rizwan Kash (10-3-43) voerden de bowling aan.  Fred Cazius (3.3 - 2 - 23) en Varun Bali (10 - 2- 49) zorgden voor de resterende wickets.

Gebrand op een revanche voor vorige week begonnen de Olympiaanse batters aan hun forse opdracht. De eerste 10 overs hielden zij de run-rate goed onder controle. Frederik Cazius (17), Ian Posthumus (7) en Jan Willem Ligthelm (48) zorgden voor een run-rate die een uitzicht hield op een goed resultaat. Robert Meisenbacher (52) en Jan Willem Ligthelm bouwden met een partnership van 59 langzaam maar zeker verder aan een mooi totaal. Na het wegvallen van Jan Willem Ligthelm en Martin Horrocks ging ook de run-rate naar beneden. Voor de tail werd het steeds lastiger om de benodigde runs te maken. Mark McCormack (10), Eric Kokk (13) en Rizwan Kash (10 not out) probeerden met hard runnen en slaan-wat -er-geslagen kan worden de laatste runs te maken. Helaas bleef de teller steken op 187. Toch nog tekort om de eerste overwinning te behalen.

In de gezellige 3e innings bij Rhoon bespark het team voornamelijk de positive aspecten van de laatste wedstrijden. En onder het genot van een Jupiler-tje was er eigenlijk maar één conclusie mogenlijk:: Met onze kwaliteiten gaan we gewoon de volgende 9 wedstrijden winnen en worden we gewoon kampioen!!!