Opgericht 1 juni 1886

Become part of our history and future

27.11.2020 | 21:07 | 6°C |ONO (2 BF) | 1019 hPa | voornamelijk bewolkt

Na vorige week de langverwachte eerste overwinning te hebben behaald, is de tweede overwinning ook een feit. Ibis uit was de tegenstander, waar vorig jaar met name in de uitwedstrijd een erg spannende en niet al te gezellige overwinning werd behaald.

 

 

Na erachter gekomen te zijn dat Ibis was verhuisd naar een ander veld en dat Frederik Cazius 10 man van zijn eigen team de kleedkamer uit kan jagen, mocht Olympia beginnen met fielden. Wegens afwezigheid van Logan opende Wijnand weer eens keer de bowling samen met Sander.

Door de gladde en niet erg belonende pitch was het openingsspel van beide weinig spectaculair maar wel erg effectief. Ibis scoorde erg traag en stond al vrij snel op 72 voor 5. Het enige partnership van Ibis dat wat langer duurde en 60 runs opleverde was  onderleiding van de ervaren ‘Pietje’ Gokoel. Ondanks 4 gemiste vangen maar wel erg goed bowlen van Wijnand (33 voor 3 na 8) Quinten (30 voor 3 na 8) en Anton (39 voor 2 na 10) kwam Ibis uit op een totaal van 167 runs na 46.3 overs.

Het kleine veld en de pitch die niet veel goeds over had voor bowlers deed vermoeden dat Olympia dit totaal wel zou moeten kunnen passeren, maar zoals jullie allen weten is 167 runs voor Olympia nooit een gedane zaak. Het vorige week zo succesvolle openingsduo Sander  en Mohsin (39) mochten weer beginnen en maakte ook deze dag een goede start. Hierna was het de beurt aan Alfonso die weinig moeite had met de aanval van Ibis en ondersteund door Sly een snelle 69 op het bord zette. Wijnand en Kevin konden uiteindelijk de laatste 20 runs zonder problemen in de 35e over maken.

Een erg nodige en fijne overwinning waarin Olympia nooit echt in de problemen is geweest met als enige minpuntjes de kleedkamer taferelen van dhr. Cazius, de gemiste vangen, en het toch nog verliezen van 5 wickets. Volgende week zonder Q (meeste wickets in de klasse tot nu toe), Niels (el capitano) en Logan (nr 2 wicket taker in de klasse) ook maar verassend winnen van koploper Amstelland en Olympia doet gewoon weer mee.

Onze sponsors

                   comdes                                                  AHUVAlogo1

 
                   huisman  1
   logo      Go Opleidingen