Opgericht 1 juni 1886

Become part of our history and future

20.10.2020 | 01:32 | 10°C |ZZO (4 BF) | 1012 hPa | zonnig

Na het veld van Amstelland in een keer gevonden te hebben zagen de heren van Oympia 1 dat het oude veld van Bijlmer tegenwoordig een kunstgrasveld met ‘zwarte’ korrels is. Cricket spelen op een kunstgrasveld is geen probleem, als het daarentegen 30 graden is kun je eitjes bakken op zo’n veld.

 Maar omdat we niet zoveel mooie dagen hebben in Nederland moeten we eigenlijk niet zeuren (dat hebben we wel gedaan). Na de gewonnen tos  besloot Olympia te beginnen met batten. Zoals de afgelopen weken begonnen ook deze keer Sander Geenevasen en Mohsin Kahn (81) met een geweldig partnership van 50 runs in 7 overs. Helaas ging Sander op zijn eerste aanvallende schot uit en bleef hij wederom op 9 runs steken na zijn harde werk in de opening. Batsmen nummers 3 (A. Poole) , 4 (S. Holliday) , 5 (W. van Huut) en 6 (A. Felix) hadden respectievelijk 0, 0 ,0 en 1 runs waardoor het voor Mohsin wat lastiger werd om zijn 4’en en 6’en festijn door te laten gaan. Met het inkomen van Kevin Segaar (18) leek het heel even toch nog goed te komen maar ook hij ging veel te snel uit om steun aan Mohsin te geven. Nadat Mohsin uit ging hadden de Umpires het ook wel gezien op het snikhete veld van Amstelland en vingerde de staart van Olympia in rap tempo naar de kant. Eindscore; een magere 135.

Over de fielding innings hoeven we niet verder uit te wijken dan dat Olympia weer terug bij af leek, na toch de afgelopen weken steeds beter te zijn gaan bowlen en fielden. Bowlend was er niet zoveel mis, maar met 6 gemiste vangen in de eerste 11 overs en een zeer aanvallend Amstelland was er snel weinig over van het totaal van 135. Na de eerste drinkbreak leek het iets beter te gaan, maar uiteindelijk zijn er nog wat vangen, een stumping en een run out gemist waardoor Amstelland het totaal in de 29e over voor 4 wickets heeft kunnen passeren.

Al met al een zeer matige prestatie die a.s. zondag tegen Quick verbeterd zal moeten worden om nog een pak slaag te voorkomen. De enige speler op niveau afgelopen zondag en daarom complimenten voor Mohsin!

Onze sponsors

                   comdes                                                  AHUVAlogo1

 
                   huisman  1
   logo      Go Opleidingen