20.10.2020 | 01:29 | 10°C |ZZO (4 BF) | 1012 hPa | zonnig
Het seizoen is weer begonnen voor Olympia, 17 april stond de eerste oefenwedstrijd tegen VCC op het programma. Met de bats net van het winterstof ontdaan en de truien opgeborgen stonden de Olympianen nog enigszins onwennig op het veld.
Na de gebruikelijke Olympiaanse voorbereiding en de laatste dingen vlak voor de start afgerond ging men van
start. Olympia begon met batten en Mohsin ging vliegend van start. Na een goede opening verloren we snel een aantal wickets, captain Kevin Segaar en Niels Fundter kwamen vroeg in. Na het verlies van 4 wickets in de eerst 12
overs moest er wat hersteld worden, oftewel blijven staan. De runrate is de gehele dag niet beneden de 4 runs geweest dus daar lag het ook dus ook hier niet aan. Het partnership bleef helaas steken met beide heren in de 40 runs.
De daaropvolgende batsman gingen voor het uitbouwen van de positie, Quintin Eady en Logan maakte het leven van VCC goed zuur. Middels een club records scoorde Logan 65 runs als Nr. 11! Deze unieke prestatie mag nog ongemerkt
voorbij gaan, ook al was het een oefenwedstrijd.

Met 307 runs op het bord eindigde Olympia de eerste inning na 3,5u. Een korte break met engelse thee en koekjes werd er snel gestart met de2einning om voor het donker klaar te kunnen zijn.

Olympia ging voortvarend van start met een snel wicket gepakt met de jubileumbal, maar mede door het snelle veld en het niet altijd even nauwkeurig bowlen bleven de gasten rond de 5/6 per over. De extra’ s waren ook bij Olympia aanwezig maar gelukig niet zoals bij VCC  topscorer. In het veld was het goed te zien dat de mannen van olympia nog genoeg werk te
verzetten hebben voor hun eerste wedstrijd tegen Ajax op 8 mei. Met vlagen was het bowlend goed, maar het aantal “ foutjes” in het veld ondersteunde de bowlers af en toe te weinig. Na 35 overs hield VCC het voor gezien en heeft Mr. Extra de doorslag gegeven.

Laten we met zijn allen er de komende drie weken hard aan werken om terug naar overgangsklasse niveau te komen. Training is er op dinsdag, woensdag en vrijdag (voor de liefhebber)