Opgericht 1 juni 1886

Become part of our history and future

02.07.2020 | 18:18 | 19°C |W (4 BF) | 1011 hPa | half bewolkt

Rijnmond wint T20 660x330

 

Rijnmond Dames heeft het landskampioenschap behaald in de nationale dames cricket competitie door Quick Haag Dames in de finale overtuigend te verslaan. Na de winst in het T20 bekertoernooi is dit de tweede grote prijs voor dit team dit seizoen.

 

Rijnmond Dames is een combinatieteam met de beste speelsters van GCC Olympia,  VOC Rotterdam en Hermes DVS  Schiedam. Het team heerst over de Nederlandse cricketvelden met alweer het vierde kampioenschap op rij. Namens GCC Olympia maken jeugdinternationals Linde de Monchy, May den Braber en Dachané van Huut hun opwachting in dit team.

 In de finale werd Quick Haag in de eerste innings beperkt tot 126 runs in hun 40 overs door zeer net bowlen en uitstekend veldwerk met een centrale rol voor De Monchy. Dit totaal bleek veel te laag voor de slagpartij van Rijnmond. Van Huut opende de battingshow met enkele oogstrelende lange klappen het veld uit. Ze bracht topspeler Miranda Veringmeijer in stelling die de wedstrijd met een spijkerharde 63 runs besliste.

Even na de klok van 17.00 uur passeerde Rijnmond Dames het totaal van 126 runs voor het verlies van 4 wickets en is het kampioenschap een feit.


 

bron: GoudsDagblad.nl

Onze sponsors

                   comdes                                                  AHUVAlogo1

 
                   huisman  1
   logo      Go Opleidingen