Opgericht 1 juni 1886

Become part of our history and future

02.07.2020 | 18:49 | 19°C |W (4 BF) | 1011 hPa | half bewolkt

Was het de vroege starttijd (10:00 uur in Den Haag)? Was het de lengte van de wedstrijd (T20)? We zullen het wel nooit weten, maar Olympia Zomi boekte een eenvoudige overwinning afgelopen zondag bij Quick Haag.

Na een wat stroef begin (Fred 9, Dachane 1) zorgden Wijnand (66), Mark () en Jan-Willem () voor met een mooie versnelling in de score voor een goede basis. Waarna Frank (19), Eric (10) en Rick () in de laatste overs hun bijdrage leverden om uiteindelijk 171 runs op het digitale scoreboard te laten verschijnen.

Genoeg om vol vertrouwen te gaan bowlen. Even leek het mis te gaan. Na 3 overs had Quick 30 runs gemaakt, maar de val van het eerste wicket (op een wide van Eric en gevangen aan de boundary door Mark) gaf de innings van Quick een zet in de verkeerder richting.

Terwijl de run rate zakte, beleven de wickets met regelmaat vallen. Rick, Fred en Mark pakte er 3 en Rens 1 (zijn eerste senioren wicket) met behulp van goed en soms zelfs spectaculair vangen door Mark, Martijn en Fred. Waarbij de vang van Fred diepe indruk maakte op zowel zijn teamgenoten als het kunstgrasveld....

Al snel werd de RRR voor Quick Haag te hoog en was er sprake van rustig uithollen naar het einde voor Olympia. Even was er nog wat opwinding in het veld toen zowel Wijnand als Eric in de 19e, in een uiterste poging een boundary te voorkomen, alleen oog hadden voor de bal en daardoor een botsing met elkaar niet konden voorkomen. Toen hoed en bril weer waren opgezet, bleken ze samen toch nog 1 run te hebben voorkomen. Over de inzet was in ieder geval niet te klagen.

Al met al een comfortabele overwinning voor Olympia. We hebben de middenmoot nu weer binnen handbereik.

Onze sponsors

                   comdes                                                  AHUVAlogo1

 
                   huisman  1
   logo      Go Opleidingen