20.10.2020 | 02:12 | 11°C |ZO (4 BF) | 1011 hPa | zonnig

Op 12 maart is Stien Pruschen op 86-jarige leeftijd overleden.  Stien was vrijwel vanaf het begin betrokken bij de vereniging. Ze  was de moeder van een echte cricketfamilie. Zonen Jan en Frank speelden, echtgenoot Pim bestuurde en bestierde. Het besturen zit in de genen bij de Pruschens: ook Jan en Frank werden bestuurlijk actief.

Stien was de grote steun en toeverlaat in en rondom het clubhuis. Op wonderbaarlijke wijze bestierde zij het omgebouwde tractorhok op Gouda Noord. Legendarisch zijn de presaties die werden geleverd op de dagen dat Olympia speelde tegen SGS. Samen met Toos Lighthelm werden dat hoogtijdagen waarvoor menig SGS'er graag naar Gouda kwam.

Stien is ook jaren lang scoorster geweest van het eerste elftal. Bal na bal werden de verrichtingen bijna foutloos in de boeken bijgeschreven. Een prestatie die steevast werd beloond met een "glaasje" na afloop.

Voor  de vele jaren inzet is Stien beloond met de Best Man Cap. In die jaren de belangrijkste onderscheidng van de vereniging.  De Cap werd haar onder daverend applaus  uitgereikt.

Naar mate de jaren voorbij gingen werd een bezoek aan de club steeds minder mogelijk.  De laatste jaren ging het helemaal niet meer. Maar ongetwijfeld is ze op de hoogte gehouden door Frank over het wel en wee van de vereniging.

Met het overlijden van Stien is het laatste draadje naar een roemrijk verleden doorgesneden. Maar gelukkig blijven er vele mooie herinneringen aan een vrouw die misschien wel de  titel "first lady of cricket" had verdiend.