20.10.2020 | 01:28 | 10°C |ZZO (4 BF) | 1012 hPa | zonnig
securedownload

Zaterdag 25 oktober heeft er een team van GCC Olympia met veel succes meegedaan met de familiedag van honkbalvereniging de Braves. Dit is de tweede keer dat we mee hebben gedaan met grotendeels dezelfde ploeg. Een unieke mix van jonkies en iets oudere leden gooide hoge ogen op het gezellige toernooi.
Met name debutanten Jurgen en Kevin lieten zich aan bat sterk gelden. Betty (tevens teamcaptain) werd een aanbieding gedaan om zich aan te sluiten bij de softbal dames. Uiteraard is ze daar niet op ingegaan. Ook onze drie junioren lieten zich niet onbetuigd en speelden net als de rest hoofdzakelijk zonder catching handschoen. Het zal u niet verbazen dat dit tot wat opgetrokken wenkbrauwen leidde bij de honkballers. Vooral spectaculaire 'bare handed' catches van Niels en Sander zorgden voor respect van de tegenstanders.

Natuurlijk leider Jan Willem ging zonder toss telkens eerst fielden en opende de bowling traditioneel. Hij liet zich vanzelfsprekend niet afzetten en klaarde de klus keer op keer. Het eindeloos variëren van snelheden, lijn, lengte en effecten zorgde ervoor dat we in het veld niet in de problemen kwamen. In de tactiek waren we alle teams steeds een stapje voor: het blauwe koffertje, de roze portemonnee, het gele jack, de late aanwinst, de buggy, de cap, het gebrek aan handschoenen en niels en sanders fielden.
Lange afwezige van de vorige editie is Fred Cazius. Hij werd op het eerste honk waardig vervangen door Eric Kokke die met slechts één gezichtsblessure uit de strijd kwam. We wensen Eric veel sterkte bij het herstel (kwetsuur niet zichtbaar op de foto).

Bovenstaande foto geeft iets blijk van de geweldige sfeer waarin we de wedstrijden hebben gespeeld. Aangezien de foto voor 14.00 uur genomen is, staat Sylvester er natuurlijk nog niet op en kijken de mannen nog redelijk fris uit de ogen.
Ondanks de vele derde innings'en die een softbal toernooi met zich meebrengt, bleef het team goed op de been. Onze prestaties leden niet echt onder het onbekende biermerk van de honkballers. Met name de rol van captain Betty was hierin cruciaal.
We voelden ons helemaal thuis aangezien we ook twee wedstrijden mochten scheidsrechteren zonder hinderlijke kennis van de regels en we ook nog een bardienst mochten draaien die uiteindelijk een uitsmijtdienst werd.
Na ongeslagen door de poule heen gekomen te zijn stonden we terecht in de finale. Een soort van combinatie van alle andere teams werd opgetrommeld om ons van de titel te houden. Het ging al mis bij het begin. Toen we aankwamen stonden ze al in het veld en moesten we eerst batten. Ons hele gameplan lag in het water en de missie van de Braves slaagde: ze versloegen ons "comprehensively".

De banden zijn aangehaald en we hopen volgend jaar één of twee activiteiten samen te plannen met de sympathieke afgeleide van de 'King of Sports'.