Opgericht 1 juni 1886

Become part of our history and future

20.10.2020 | 01:39 | 10°C |ZZO (3 BF) | 1012 hPa | zonnig

Op een ‘sonovergoten’ zondag heeft het tweede in een wedstrijd met wisselende kansen Son CC verslagen. Na gewonnen toss besloot Son te gaan batten. Openingsbowlers Jan Willem en Robert wisten daar wel raad mee: op 15 waren er reeds twee wickets gepakt. Toen ook nog het Kanon van Son, Mr. Gill snel aan de kant zat door een prima vang van Sander op de boundary en Reno net een maatje te groot was voor de middle-order batsmen leek Olympia Son op een stand van 45 voor 5 even voor een zeer laag totaal aan de kant te gaan zetten.

Dat zou het geplande gezamenlijke diner wel erg vroeg hebben doen aanvangen, waarop captain Jan Willem besloot tot wat wijzigingen in de aanval. Son profiteerde door rustig maar gestaag het totaal een beter aanzicht te geven.

Genoeg is genoeg moet Jan Willem hebben gedacht toen hij zelf weer de bal ter hand nam: het zesde wicket viel op 96, waarna de resterende wickets voor 20 runs werden ingerekend. Jan Willem een mooie 5/29 in 8, Robert 2/20 in 6, Reno 2/6 in 4 en Frederik rekende het laatste wicket in. Son 116 a.o. De invloed op de gemoedsrust van de batsmen van de hilarische en luidruchtige gesprekken voerende supporters, onder aanvoering van scoorsters Mieke en Roelien, mag daarbij zeker niet onderschat worden.

 

Een totaal dat te doen moest zijn, ondanks het, een zeer recente maaibeurt ten spijt, stroef lopende veld; zeker in de wetenschap dat ons geheime wapen Gavin (‘Botham style slogging’) vanuit Brazilië via Schiphol rechtstreeks onderweg was naar het veld om zijn bijdrage aan onze batting-innings te leveren (bij het fielden nam Gina om strategische redenen zijn plaats in, bedankt Gina!).

Mr. Gill, ongetwijfeld nog zuur van zijn korte slagbeurt, dacht daar echter anders over. Met een behoorlijke snelheid kreeg hij veel en felle bounce uit onze pitch waardoor ons openingsduo Frederik en Robert al snel op 7 aan de kant zat: 116 runs leken in eens ver weg! Reno en Rick groeven zich echter in en deden de score rustig oplopen, maar de slooooowbowlers (onze Eric is in vergelijking welhaast snel!) van Son waren lastig weg te krijgen. Gavin (11) zorgde met een korte tussensprint voor een versnelling en zaaide verwarring bij Son, Olympia en vooral zichzelf door met een subsitute-runner te werken, waarna ook Sander (12) aan de teruggebrachte Mr. Gill ten prooi viel. Op 65/5 was het eindresultaat daarmee nog zeer ongewis.

Reno, nog steeds geduldig, en Frank besloten de laatste ballen van Mr. Gill rustig uit te blokken dan wel na te kijken en brachten de stand naar 93 voor het zesde wicket (Reno 30). Frank pakte de draad met Jan Willem weer op, maar tot verrassing van Frank bleek Jan Willem Mr. Gill nog twee overs te hebben gegund….. zijn allerlaatste bal bleek Frank (16) toch nog te machtig. Maar met nog 3 wickets in handen en 15 runs te gaan werd het totaal door Jurgen en Jan Willem (10) secuur gepasseerd en kon het tweede twee zeer welkome punten bijschrijven.

De derde innings werd een prachtig slot van deze dag waarbij 25 man genoten van de door Jurgen, met ondersteuning van Mieke en Roelien, uitstekend verzorgde maaltijd. Dank, dank, dank!

 

 


 

Onze sponsors

                   comdes                                                  AHUVAlogo1

 
                   huisman  1
   logo      Go Opleidingen