20.10.2020 | 01:42 | 10°C |ZZO (3 BF) | 1012 hPa | zonnig

Met de verloren uitwedstrijd van 2 juni nog in het achterhoofd kwam ons eerste elftal 's ochtends op het veld. In andere samenstelling dan de vorige wedstrijd maar met goede zin en moed om twee punten voor een groot (verwacht) thuispubliek binnen te halen. Na het winnen van de toss besloot captain Wijnand eerst te batten. Dit leverde voor Eindhoven twee snelle wickets op (Frederik voor 0 en Wijnand voor 12). Dit bracht Sander en Alfonzo aan de crease: twee batsmen die het gehele seizoen al vorm tonen.

Zij bouwden een mooi 50+ partnership op, tevens het grootste partnership van de wedstrijd. Sander (29) ging bowled en dit bracht Niels aan de crease. Toen Alfonzo de 50 naderde ging hij LBW en dit zorgde voor een soort mini-implosie. Regelmatig vielen de wickets. Niels (15), Silva (12) en Kevin (4) die snel en veel kunnen scoren gingen redelijk snel na elkaar uit. Door een nuttig 10e wicket partnership tussen Rick en Reno van 17 werd het eindtotaal toch nog naar 170 getild.

Eindhoven begon solide aan de chase maar toen eenmaal de eerste opener was gevallen (N. Mandem voor 13, stand 35/1 in de 10e over) bracht dit een regelrechte battingcollapse teweeg en werden de laatste 9 wickets voor 60 runs gepakt. Bowlende uitblinkers waren onze Zuid-Afrikaanse all-rounders Jason met 21/4/8 en Alfonzo met 19/4/5.1

Ondanks de hitte van de dag werd de wedstrijd triomfantelijk afgesloten met een grootse en drukbezochte BBQ (braai), wat deze wedstrijd nog mooier maakte. Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen Punjab C.C. gepland. Aankomende donderdag de tweede T20 thuis tegen ASVION, deze zal rond. 19.00h aanvangen.